CENTRUL DE PERMANENTA SI PROCEDURI BALNEO – FIZIOKINETOTERAPIE

Centrul de permanență al SC MALP SRL se afla in Slanic Moldova, str.Vasile Alecsandri, nr.22 si funcționează în regim de gardă, asigurând continuitatea asistenței medicale primare pentru pacienții din zona arondată.. Aspectul cel mai important este faptul că serviciile medicale sunt acordate în mod GRATUIT tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de dacă sunt asigurați sau nu. 

Centrul de permanență  functioneaza prin asocierea a 7 medici de familie si anume:

  • Dr.Cotirlet Mihaela
  • Dr.Turcanu Valentina
  • Dr.Stinga Elena
  • Dr.Pirvu Angela
  • Dr.Adam Georgeta
  • Dr.Lorincz Stella
  • Dr.Cristea Ana

Din dorinta de a fi mai aproape de oameni si sa raspundem prompt nevoilor lor, Centrul de Permanenta MALP si-a largit aria de activitate incluzand in structura sa un departament de recuperare medicala, ceea ce va face ca punctul de lucru sa devina un centru multidisciplinar care sa acopere o arie extinsa de servicii medicale.

​          Departamentul de recuperare medicala este echipat cu aparatura de ultima generatie in domeniul reabilitarii care este dublata de kinetoterapeuti si asistenti de balneo-fiziokinetoterapie bine pregatiti si cu experienta necesara preluarii si gestionarii pacientului in cele mai bune conditii.

​          Procedurile fizical-kinetice sunt prescrise si individualizate pe fiecare pacient in parte, cu scopul de a obtine intr-un timp foarte scurt beneficiul terapeutic.

Ce ofera acest departament si caror probleme de sanatate se adreseaza:

➢ Consultatie Medic de specialitate 50 lei/persoana

➢ Electroterapie (20 LEI/PROCEDURA) cu o gama de curenti de joasa si medie frecventa (TENS, trabert, diadinamic, galvanic, interferential, etc., ).

Electroterapia reprezinta o modalitate de tratament cruciala in managementul durerii cronice si acute date de diferite conditii patologice cum ar fi: sindroame inflamatorii, artroze, spondiloze,hernii de disc, status posttraumatic si postchirurgical, entorse, luxatii, tendinite, etc., si se poate dovedi o resursa imporanta acolo unde metodele conventionale de tratament nu sunt la fel de eficiente

➢ Ultrasonoterapia (20 LEI/PROCEDURA) produce energie termică şi mecanică ce îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, favorizând vindecarea rapidă. Acest tratament de fizioterapie are un efect puternic decontracturant, analgezic şi vasodilatator şi este folosită cu succes în recuperarea medicală sportivă , ortopedica, reumatismală etc..

➢ Terapia cu laser (20 LEI/PROCEDURA) are un efect antiinflamator, antialgic, creste viteza de reparare a tesuturilor (fara a grabi reinervarea), determina formarea unui tesut de reparare de calitate superioara, stimuleaza sistemul imunitar local, cu accelerarea vindecarii infectiilor si este folosit in: suferinte ale aparatului locomotor: entorse, luxatii, tendinite, tenosenovite, artroze, periartrita scapulohumerala, durere cervicala, dureri lombare joase, capsulite, artrite, poliartrita reumatoida, sindromul de tunel cardian, fracturi, calusare intarziata, in durerea cronica din nevralgia de trigemen, herpes zoster, fasciita plantara, lombosacralgia cronica, fibromialgia, sindromul miofascial etc..

➢ Masajul terapeutic si de relaxare (50 LEI/PROCEDURA 30 MIN) are ca ţintă atenuarea unei afecţiuni şi înlăturarea durerii pe care aceasta o produce fie ca este vorba de o cauza mecanica(ex. Spondilodiscartroza vertebrala) fie ca este vorba de o cauza inflamatorie sau de natura psihogena.

➢ Kinetoterapia (40 LEI/PROCEDURA) sau terapia prin miscare se foloseşte pentru recuperarea medicală şi constă într-un ansamblu de tehnici şi metode având în centru exerciţiul fizic.

Obiectivele principale ale kinetoterapiei sunt: ameliorarea durerii, relaxarea musculara, corectarea posturii, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei si rezistentei, cresterea capacitatii de efort, etc., si se adreseaza urmatoarelor patologii:

• Status posttraumatic si postchirurgical

• Hernia de disc

• Spondilodiscartroze

• Fracturi / Entorse / Luxatii

• Cifoze

• Scolioze

• Dureri ale coloanei vertebale

• Dureri articulare si musculare etc.

PENTRU DETALII SI PROGRAMARI SUNATI LA: 0754251035

Informare COVID19

Informatii despre covid19